020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Elektrische auto verzekeren: waar moet u op letten?

Door Mark

Autorijden is niet goed voor het milieu, dat weten we allemaal. Gelukkig worden elektrische auto’s steeds populairder. Maar hoe zit het eigenlijk met het verzekeren van dit soort auto’s?

Doorgaans kunt u met uw elektrische auto bij veel autoverzekeraars terecht. Een speciale elektrische autoverzekering is niet nodig. Wel bieden sommige verzekeraars extra dekkingen aan. Ze vergoeden bijvoorbeeld schade aan uw laadpaal of speciale pechhulp om uw wagen naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt te brengen als de accu onverwachts leeg blijkt te zijn.

Dure accukosten

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het vooral relevant welke dekking u kiest: WA, WA beperkt casco (WA+) en WA volledig casco (allrisk). In de regel is een dekking meestal afhankelijk van de waarde en leeftijd van het voertuig. Elektrische auto’s zijn vrij nieuw en duur in aanschaf. Voor een elektrische auto bent u vaak ook meer kwijt aan reparatiekosten dan voor een wagen die op een andere brandstof rijdt. Zo kunnen bijvoorbeeld de reparaties aan de accu erg oplopen. Een volledig casco-dekking is daarom geen overbodige luxe, want dan bent u verzekerd tegen deze hoge kosten.

Nieuwwaarderegeling

Kiest u voor WA volledig casco? Check dan ook de nieuwwaarderegeling. Met deze regeling krijgt u een bedrag vergoed als de auto onverhoopt wordt gestolen of wanneer u hem total loss rijdt. Hierdoor kunt u dezelfde auto weer nieuw aanschaffen. De meeste verzekeraars hebben een nieuwwaarderegeling van één jaar, maar een periode van drie jaar is ook een optie.

Autoverzekeringen vergelijken

Voordat u een autoverzekering afsluit voor uw elektrische auto is het verstandig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Autoverzekeringen kunnen namelijk behoorlijk in prijs en dekking van elkaar verschillen. Bij De Prijsvergelijker ziet u binnen enkele minuten welke autoverzekering het best bij u past. En mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staat u met raad en daad bij.