Het dubbeltarief van de oude meter verdwijnt per 1 juli: wat betekent dit voor u?

Door Edwin

Nachtbrakers met een oude meter opgelet

Vanaf 1 juli zetten netbeheerders gefaseerd het TF-signaal uit. Het uitzetten van dit signaal heeft gevolgen voor het afrekenen tegen het dubbeltarief met een oude meter (normaal- en daltarief). Wanneer u een oude meter met dubbel telwerk heeft wordt standaard het enkeltarief gehanteerd. Heeft u een slimme meter thuis? Dan verandert er voor u niks.

‘Daltarief oude meter verdwijnt: slecht nieuws voor miljoen huishoudens?’ – nu.nl

Wat is het TF-signaal?

Het TF-signaal (toonfrequent signaal) is het signaal dat ervoor zorgt dat uw dubbele conventionele meter op het juiste moment overschakelt naar het juiste telwerk. Nu het energienet steeds verder digitaliseert en energiemeters een ingebouwde klok hebben, is het TF-signaal steeds minder nodig. Daarom is besloten het verouderde systeem niet te vervangen. Zonder TF-signaal kunt uw alleen nog gebruik maken van een dubbeltarief als u een slimme meter heeft. Indien u het dubbeltarief wilt blijven gebruiken, raden wij u aan om contact op te nemen met uw netbeheerder.
Heb ik een enkele of dubbele meter?

Wat verandert er voor u?

Heeft u een dubbele meter? Dan kunt u binnenkort geen gebruik meer maken van een dag- en nachttarief. Uw meter gaat over op enkel tarief. U krijgt een slimme meter aangeboden, die automatisch wisselt tussen dag- en nachttarief.

Bespaar op uw energierekening

Slimme meter of niet, via De Prijsvergelijker vergelijkt u het aanbod op basis van de persoonlijke gegevens die u invult. Zo komen we altijd tot het voordeligste aanbod dat perfect aansluit bij uw wensen. Overstappen kan vervolgens direct én kosteloos via De Prijsvergelijker. Wij regelen de gehele overstap en uw oude contract wordt automatisch opgezegd. Bovendien zit onze klantenservice voor u klaar om u te helpen kiezen voor de beste aanbieder.

• Via onze vergelijker kiest u de beste deal uit meer dan 40 aanbieders en wij regelen de rest.
• Onze experts geven antwoord op al uw vragen over uw nieuwe energiecontract
• Meer weten? Neem contact met ons op via e-mail via info@deprijsvergelijker.telegraaf.nl of telefonisch via 020-726 7101