Allrisk niet lonend bij auto ouder dan 6 jaar

Door Mark

Een heilige koe of een oude rammelkast: er is voor elke auto een passende verzekering. Maar wanneer kiest u voor WA, WA beperkt casco of WA volledig casco?

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Aangezien tarieven en polissen behoorlijk uiteenlopen, loont het om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Heeft u een auto aangeschaft, dan spreekt het vergelijken van autoverzekeringen eigenlijk voor zich. Maar ook als u al jaren dezelfde verzekering bij dezelfde verzekeraar heeft, is de kans groot dat u elders een scherpere premie en/of betere service kunt krijgen. Maar welke verzekering is aan te raden?

WA volledig casco

Is uw auto jonger dan 6 jaar, dan kiezen de meeste autobezitters voor een allrisk autoverzekering. Hierbij bent u zowel verzekerd voor schade aan uw eigen auto als schade aan de auto van iemand anders. Omdat de auto nog relatief nieuw is, wegen de kosten van de verzekering op tegen het risico dat u loopt op een dure reparatie.

WA beperkt casco

Is uw auto tussen de 6 en 10 jaar? Dan is WA beperkt casco wellicht een goede optie. WA beperkt casco is een aanvulling op de WA autoverzekering. Met deze verzekering is ook schade aan uw auto gedekt die niet door uzelf is veroorzaakt, maar door overmacht (zoals diefstal of brand).

WA

Is uw auto ouder dan 10 jaar? In dit geval wegen de kosten van de autoverzekering meestal niet op tegen de huidige waarde van uw auto. De meeste autobezitters kiezen in deze situatie voor alleen een WA-verzekering. Dan zijn in ieder geval de schadekosten die u bij anderen zou kunnen veroorzaken, verzekerd.

Advies

Wilt u weten welke autoverzekering voor u de beste optie is? Via onze vergelijker ziet u binnen een paar minuten de beste deal voor uw auto en uw wensen. En mocht u nog vragen hebben, schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers beantwoorden al uw vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor uw auto en uw wensen. Wij zorgen dat u met een gerust hart de weg op kunt. Met welk voertuig dan ook.