020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Tips voor een voordelige autoverzekering

Door Mark

Voor menigeen is een autoverzekering een flinke vaste kostenpost. Maar ‘vast’ betekent in dit geval niet dat het altijd hetzelfde vaste bedrag moet zijn. Het vergelijken van autoverzekeringen kan u echt veel geld besparen. En neem ook onderstaande tips ter harte, die kosten u niets.

Tip 1. Ga dure auto’s uit de weg

Zou u ook graag in een Porsche of Maserati willen rijden? Bedenk wel dat deze auto’s niet alleen duur zijn in aanschaf, maar ook in de verzekering. Niet zo gek als u bedenkt dat de kosten van reparaties vaak hoger liggen. Bovendien lopen zulke wagens een groter risico om gestolen te worden. Kijk, dan rijdt zo’n Honda Civic ineens een stuk lekkerder.

Tip 2. Verhoog het eigen risico

Een gemakkelijke manier om geld te besparen op de premie, is het verhogen van het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat bij schade wordt verminderd op de uitkering. Maar met het verhogen van het eigen risico, neemt u dan wel weer uh… een risico.

Tip 3. Minder rijden = minder betalen

Hoe minder u rijdt, hoe minder u betaalt. Want: hoe minder kans u heeft op een ongeluk. Er zijn verzekeraars die een korting bieden als u niet meer dan een bepaald aantal kilometers per jaar rijdt.

Tip 4. Eén pakket

U kunt een hoge korting krijgen als u een aantal verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengt. Zo kunt u, naast uw autoverzekering, bijvoorbeeld ook uw woonhuis-, reis en rechtsbijstandverzekering in één pakket sluiten. Dat scheelt jaarlijks zo een paar tientjes op uw autoverzekering.

Tip 5. Vermijd dubbel verzekeren

Betaal niet tweemaal voor hetzelfde. Zo hoeft u op uw autoverzekering geen aanvullende pechhulp af te sluiten als u hiervoor al een dekking heeft bij bijvoorbeeld uw dealer. Als u nu al een rechtsbijstandverzekering heeft, kijk dan goed of hier ook een verkeersrechtsbijstand bij zit. Een aanvullende verkeersdekking op uw autoverzekering is dan niet nodig. Doe een dubbelcheck en voorkom een dubbele dekking.