020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Hoe gaat het overstappen van een autoverzekering in zijn werk?

U wilt overstappen van autoverzekering? Om het u gemakkelijk te maken, begeleiden wij u stap voor stap door het overstapproces. En mocht u vragen hebben, dan staat onze klantenservice voor u klaar.

  1. Controleer de huidige opzegtermijn

De meeste autoverzekeraars hanteren een contract van een jaar. Deze is na afloop dagelijks opzegbaar (met vaak een maand opzegtermijn). Er zijn ook autoverzekeraars die geen contractstermijn hanteren. Bij deze verzekeraars kunt u de autoverzekering per direct opzeggen. Check op uw polisblad de looptijd van het contract en de opzegtermijn.

  1. Een nieuwe autoverzekering aanvragen

Sluit nu in de vergelijker de autoverzekering van uw keuze af. Vergeet niet de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering. U kunt een datum in de toekomst als ingangsdatum opgeven.

  1. Bevestiging

U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw aanvraag en de polis. Controleer deze goed. U heeft 14 dagen wettelijke bedenktijd. Binnen deze periode kunt u de verzekering kosteloos annuleren.

  1. Opzeggen van de autoverzekering

De Prijsvergelijker heeft samen met www.opzeggen.nl een opzegservice voor uw oude verzekering. Als u een nieuwe verzekering bij ons aanvraagt, maakt u hier kosteloos gebruik van. De opzegservice garandeert dat uw oude contract wordt opgezegd en verzorgt de volledige afhandeling hiervan. Let op: wacht altijd met het opzeggen van uw autoverzekering totdat u door uw nieuwe autoverzekeraar geaccepteerd bent. Zo weet u zeker dat u nooit onverzekerd rondrijdt.

  1. Na de overstap

U bent nu overgestapt! Hierdoor bespaart u op uw maandelijkse premie en/of u heeft een autoverzekering die beter bij u past. Als u schade wilt melden of wijzigingen wilt doorvoeren in uw autoverzekering, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Contact bij vragen

Heeft u vragen over het overstapproces? Loopt u vast in de vergelijker? Of heeft u specifieke verzekeringswensen? U kunt altijd contact opnemen met de klantenservice van De Prijsvergelijker. Wij helpen u graag verder!