020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Hoe zeg ik mijn autoverzekering op?

Autoverzekering opzeggen

Als u wilt overstappen naar een nieuwe autoverzekering moet u uw huidige verzekering zelf opzeggen. In sommige gevallen kunt u uw autoverzekering per direct opzeggen, maar meestal geldt een maand opzegtermijn.

Contractduur autoverzekering

Sluit u een autoverzekering af, dan gaat het meestal om een contract van een jaar. U kunt het contract in het eerste jaar dus niet tussentijds opzeggen. Dit geldt echter niet wanneer u uw auto verkoopt of naar de sloop brengt. Na de eerste verlenging van uw autoverzekering kunt u dagelijks opzeggen (met vaak een maand opzegtermijn). Er zijn overigens ook autoverzekeraars die geen contract van een jaar of een opzegtermijn van een maand hanteren.

Onze opzegservice

De Prijsvergelijker heeft samen met www.opzeggen.nl een opzegservice voor uw oude verzekering. Als u een nieuwe verzekering bij ons aanvraagt, maakt u hier kosteloos gebruik van. De opzegservice garandeert dat uw oude contract wordt opgezegd en verzorgt de volledige afhandeling hiervan. Let op: wacht altijd met het opzeggen van uw autoverzekering totdat u door uw nieuwe autoverzekeraar geaccepteerd bent. Zo weet u zeker dat u nooit onverzekerd rondrijdt.

[TOEVOEGING]