020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering?

U wilt uw autoverzekering opzeggen? Hieronder staat hoe u uw autoverzekering kunt opzeggen en hoe lang de opzegtermijn per verzekeraar is.

Auto verkocht of naar de sloop?

Als u uw auto verkoopt of naar de sloop brengt, hoeft u deze uiteraard niet langer te verzekeren. U bent echter wel zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de verzekering. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar. In de meeste gevallen krijgt u de te veel betaalde premie teruggestort. Bent u van plan om pas na een aantal jaar een nieuwe auto te kopen? Kijk dan of het verstandig is om uw autoverzekering op te schorten.

Meteen een nieuwe auto kopen?

Wanneer u meteen een nieuwe auto koopt, hoeft u deze niet bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Autoverzekeraars baseren hun premies namelijk op verschillende factoren. De kans is groot dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Het is daarom altijd verstandig om autoverzekeringen te vergelijken.

Wat als de verzekeraar de premie of polisvoorwaarden wijzigt?

Als uw verzekeraar de premie of voorwaarden in uw nadeel wijzigt, kunt u op ieder moment opzeggen. Dit is wettelijk vastgesteld en u hoeft zich niet te houden aan een opzegtermijn. De verzekering stopt op het moment dat de wijziging ingaat.

Ziet u elders een betere deal?

Heeft u elders een betere deal gezien en wilt u graag overstappen? Dan bent u vrijwel altijd gebonden aan een opzegtermijn. Deze verschilt per verzekeraar. U vindt de exacte opzegtermijn van uw verzekeraar in de tabel hieronder.

U zit maximaal een jaar vast aan uw autoverzekering

In tegenstelling tot enkele jaren terug zit u nooit langer dan een jaar aan een autoverzekering vast. Na een jaar kunt u dus uw verzekering opzeggen. Hierbij geldt meestal een opzegtermijn van een maand.