020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Wat is een no-claimbeschermer?

Met een no-claimbeschermer gaat u na het claimen van een schade niet meer premie betalen. U valt wel terug in uw schadevrije jaren, maar uw no-claimkorting wordt beschermd. Bij de meeste autoverzekeraars kunt u niet onbeperkt schades claimen met behoud van de no-claimkorting.

Schadevrije jaren

Elk jaar dat u geen schade claimt, bouwt u één schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, hoe meer korting u op uw autoverzekering ontvangt. Bij schade daalt u meestal met 3 of meer treden op de bonus-malusladder, waardoor u minder korting krijgt. Heeft u een no-claimbeschermer? Dan gaat u bij een schadeclaim achteruit in schadevrije jaren, maar behoudt u de opgebouwde korting.

Hoeveel kost een no-claimbeschermer?

Een no-claimbeschermer kost gemiddeld € 5 per maand. Wanneer u een no-claimbeschermer bij uw autoverzekering afsluit, dan stijgt uw premie na een schadeclaim niet. Bij de meeste maatschappijen is het niet mogelijk onbeperkt schades te claimen met een no-claimbeschermer. Overschrijdt u het bepaalde aantal schadeclaims, dan verliest u alsnog de no-claimkorting.

Wanneer is een no-claimbeschermer overbodig?

Wanneer u op de hoogste trede van de bonus-malusladder staat, heeft u een no-claimbeschermer niet direct nodig. De meeste autoverzekeraars bieden namelijk een bonusbescherming bij maximale korting. U mag dan schade claimen zonder dat uw premie stijgt.

Nadeel no-claimbeschermer bij overstappen

Aan de no-claimbeschermer zit een groot nadeel: bij een overstap naar een andere autoverzekeraar telt het werkelijke aantal schadevrije jaren. Hierdoor valt de nieuwe premie veel hoger uit. Maar waarschijnlijk kunt u ook dan besparen door over te stappen. Check het zelf met De Prijsvergelijker.