020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering?

Een ongevallen-inzittendenverzekering is een aanvullende dekking die u kunt afsluiten bij uw autoverzekering. Deze biedt dekking bij ongevallen waarbij u en/of uw passagiers gewond raken. Bij blijvende invaliditeit of overlijden, keert de ongevallen-inzittendenverzekering een vast bedrag uit. Ongeacht wie er schuld heeft.

Dekking ongevallen-inzittendenverzekering

Raakt u of uw medepassagier bij een ongeval gewond? Via de zorgverzekering zijn de medische kosten altijd gedekt. Mocht een ongeval echter leiden tot blijvende invaliditeit en/of overlijden, dan keert de ongevallen-inzittendenverzekering een vooraf vastgestelde vergoeding uit. Bij invaliditeit is dat ongeveer € 35.000, bij overlijden ligt dit om en nabij de € 15.000. Een ongevallen-inzittendenverzekering is niet verplicht.

Overlap verzekeringen

Als u al een schade-inzittendenverzekering heeft, dan is een ongevallen-inzittendenverzekering overbodig. Voor een groot deel overlappen de beide verzekeringen namelijk elkaar.

Autoverzekering afsluiten

Overstappen naar een goedkope autoverzekering kan u veel besparen. Een goedkope autoverzekering kan overigens een prima keuze zijn qua kwaliteit en dekking. Vergelijk bij De Prijsvergelijker eenvoudig autoverzekeringen in Nederland.