020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Wat kan een rechtsbijstandverzekering voor mij betekenen?

Is het niet duidelijk wie er schuldig is aan een auto-ongeluk? Is er zelfs een rechtsprocedure voor nodig? Dan komt de rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten bij de autoverzekering, goed van pas.

Juridische hulp

De (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische conflicten met betrekking tot uw autoverzekering. Ook bij geschillen die verband houden met het bezit van een auto, krijgt u in de meeste gevallen juridische hulp. Denk aan onenigheid met dealers en garages.

Verhaals- en verkeersrechtsbijstand

Er zijn twee vormen van aanvullende rechtsbijstandverzekeringen:

  • Verhaalsrechtsbijstand: u heeft recht op bijstand bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Deze dekking wordt vooral afgesloten bij WA of WA beperkt casco.
  • Verkeersrechtsbijstand: naast verhaalsbijstand ontvangt u ook juridische hulp bij geschillen over het bezit van uw auto.

Voorkom dubbele dekking

Heeft u een algemene rechtsbijstandverzekering? Check of u daarmee verzekerd bent voor verkeersconflicten. Zo ja, dan is het niet nodig om een aanvullende rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij uw autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering is een uitbreiding op de basisdekking van de autoverzekering. Wilt u weten welke autoverzekeraar het beste bij u past? Bij De Prijsvergelijker vergelijkt u eenvoudig autoverzekeringen in Nederland.