020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Hoe stap ik over van energieleverancier?

Op deze pagina staat een stappenplan waarmee u eenvoudig en binnen vijf minuten kunt overstappen. Vul uw gegevens in en u krijgt snel een overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor uw verbruik en wensen.

 

  1. Mag u overstappen?

Controleer als eerste de einddatum van uw huidige energiecontract. Hiermee voorkomt u een boete wanneer u per abuis vroegtijdig overstapt.

 

  1. Hoe werkt het overstappen?


    Stap 1: Vul uw gegevens in

Ook is het raadzaam om uw laatste energierekening (inclusief jaaroverzicht) erbij te pakken. Vul hieronder uw gegevens, huidige energieleverancier en jaarverbruik in. Weet u uw verbruik niet? Noteer dan de samenstelling van uw huishouden voor een schatting van uw huidige verbruik.

Stap 2: Geef uw voorkeuren aan

U krijgt een overzicht van de goedkoopste en best beoordeelde energieleveranciers te zien voor uw verbruik. U kunt desgewenst de vergelijkingsresultaten filteren op:

  • looptijd (doorlopend of 1, 3 of 5 jaar)
  • variabele of vaste tarieven
  • groene of grijze stroom

Stap 3: Stap over

Als u een keuze heeft gemaakt, kunt u meteen overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Na het versturen van uw aanvraag, ontvangt u direct per e-mail een samenvatting. Meer hoeft u niet te doen. De Prijsvergelijker verstuurt dezelfde dag uw aanvraag naar de nieuwe energieleverancier. U ontvangt vervolgens binnen 5-7 werkdagen het nieuwe contract. De wettelijke bedenktijd gaat in vanaf de dagtekening van de bevestiging.

 

  1. Hoe zegt u het huidige contract op?

U hoeft uw huidige energiecontract waarschijnlijk niet zelf op te zeggen. Meestal doet uw nieuwe energieleverancier dit. Er zijn echter uitzonderingen. Tijdens de overstap ontvangt u gewoon stroom en gas.

 

  1. Heeft u een enkele of een dubbele meter?

Heeft u een dubbele meter? Bij sommige energieleveranciers kunt u niet kiezen voor levering tegen een enkeltarief. Wanneer u veel energie verbruikt tijdens de uren dat het normaaltarief geldt, dan kan het voordeliger zijn om energie via een enkeltarief geleverd te krijgen. Het is aan te raden om dit van tevoren te checken.

 

  1. Maakt u gebruik van stadsverwarming?

Wanneer u gebruikmaakt van stadsverwarming, dan kunt u alleen overstappen op een andere stroomleverancier. Uw woning heeft namelijk geen gasaansluiting en stadsverwarming is per wijk, blok of straat bij een vaste energieleverancier ondergebracht, dus daarin heeft u geen keus.