020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Wanneer overstappen van energieleverancier?

Heeft u een energiecontract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u op elk moment overstappen van energieleverancier. Heeft u echter een contract voor bepaalde tijd (dus met een einddatum), dan kunt u pas overstappen als uw energiecontract bijna afloopt. De beste tijd om over te stappen is 6 tot 8 weken voor de einddatum van uw energiecontract.

Energiecontract voor onbepaalde tijd?

Heeft u op dit moment een energiecontract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u overstappen wanneer u maar wilt. Uw nieuwe energieleverancier verzorgt de overstap en houdt daarbij rekening met de opzegtermijn van uw oude energieleverancier (maximaal één maand).

Energiecontract voor bepaalde tijd?

Heeft u op dit moment een energiecontract voor bepaalde tijd? Dan kunt u overstappen als uw huidige energiecontract afloopt. De beste termijn om over te stappen is 6 tot 8 weken voor de einddatum van uw huidige energiecontract, anders riskeert u een boete.

Einddatum energiecontract

Om een boete te voorkomen, moet u zich aan de opzegtermijn van het huidige energiecontract houden. Controleer daarom goed de einddatum van uw contract. Loopt uw huidige vaste energiecontract nog langer dan twee maanden, dan kunt u beter nog even wachten met het afsluiten van een nieuw contract. Anders kan uw huidige energieleverancier u een opzegboete voor vroegtijdige contractbreuk in rekening brengen. Ook loopt u een eventuele welkomstpremie, zoals een bonus of een korting bij uw nieuwe leverancier, mis.

Vergelijk energiedeals

De Prijsvergelijker vergelijkt alle energieleveranciers voor u. Het vergelijken is heel simpel. Bepaal in enkele eenvoudige stappen wat het beste past bij uw situatie, stap vervolgens met één druk op de knop over en bespaar vele euro’s op uw energierekening. Start het besparen op uw energierekening hier