020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Van het gas af: Nederland in 2050 energieneutraal

Door Edwin

De fossiele brandstoffen die wij gebruiken voor onze energie zijn enorm schadelijk. Bovendien raken ze een keer op. Daarom wordt duurzame energie steeds belangrijker.

Duurzame energie is een hot item. Niet verwonderlijk, aangezien de uitstoot van CO2 (door de opwarming die het veroorzaakt) een groot gevaar is voor onze aarde. Aan de andere kant is het ook bittere noodzaak om op zoek te gaan naar andere energiebronnen. Fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas dreigen immers op te raken. En zonder energie zal de hele maatschappij ontwricht zijn.

Milieuvriendelijk

Het tijdperk van fossiele energie laten we achter ons: Nederland heeft, net als vele andere landen in de wereld, afgesproken om in 2050 energieneutraal te zijn. Iedereen krijgt de komende jaren te maken met de transitie van duurzame energie. Duurzame energie is energie opgewekt door bronnen als: de zon, waterkracht, wind, aardwarmte en bodemwarmte. Een voordeel van duurzame energie is dat het geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot veroorzaakt. Duurzame energie wordt dus op een milieuvriendelijke manier opgewekt.

Zelf duurzame energie opwekken

Steeds meer mensen wekken ook zelf hun duurzame energie op. Door het aanschaffen van een warmtepomp kan warmte uit de lucht, bodem of grondwater gehaald worden. Een warmtepomp verbruikt wel stroom, maar daarentegen wordt er geen gas verbruikt. Een andere populaire optie is het leggen van zonnepanelen. Hiermee wekt u niet alleen duurzame energie op, maar bespaart u ook nog eens flink op de energiekosten.

Heeft u zonnepanelen of wilt u ze aanschaffen en bent u benieuwd hoeveel u per jaar kunt besparen? Onze energievergelijker houdt rekening met de hoeveelheid energie die uw zonnepanelen opwekken.