020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Privacy en Cookies

Bij De Prijsvergelijker hebben we een duidelijk doel voor ogen: de laagste vaste lasten, voor iedereen, zonder gedoe. Om dat mogelijk te maken, slaan we gedurende uw bezoek aan onze website gegevens van u op. Om u een advies op maat te kunnen geven over uw vaste lasten hebben we bijvoorbeeld persoonlijke gegevens van u nodig en om uw overstap zo makkelijk mogelijk te maken, plaatsen we cookies om onze website en advertentiecampagnes mee te optimaliseren.

Inhoudsopgave

Algemene informatie De Prijsvergelijker

De Prijsvergelijker is een samenwerking tussen Mediahuis en Overstappen.nl. Overstappen zonder gedoe, daar staan wij voor! Op onze website vergelijken we het aanbod van leveranciers en verzekeraars op basis van de persoonlijke gegevens die u invult. Zo komen we altijd tot het voordeligste aanbod dat perfect aansluit bij uw wensen. Overstappen kan vervolgens direct én kosteloos via De Prijsvergelijker. Wij regelen de gehele overstap en u oude polis wordt automatisch opgezegd.

 

Wij vinden een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensverwerking stelt. De door u verstrekte gegevens worden via een beveiligde verbinding naar de door uw gekozen aanbieder verzonden zodat zij in staat zijn om de aanvraag af te handelen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 26 mei 2021.

 

Als u onze website bezoekt

Wanneer u gebruik maakt van onze website, verwerken we bepaalde persoonsgegevens met betrekking tot uw gebruik van de website. Deze gegevens verkrijgen we door gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Welke gegevens wij hierbij verwerken en voor welke doeleinden vindt u hier. Meer informatie over cookies en soortgelijke technieken en het gebruik daarvan op deze website vindt u hier.

Voor de verwerking van deze gegevens is Mediahuis NL B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 33121350, verantwoordelijk.

 

Als u energie vergelijkt

Om een vergelijking van energiecontracten op maat aan te bieden, hebben we enkele gegevens van u nodig. Wij slaan deze gegevens op in uw browser of local storage zodat u ze niet bij ieder bezoek opnieuw hoeft in te vullen. Deze cookie is een jaar geldig. We slaan deze gegevens ook op om eventuele problemen te kunnen achterhalen. Na een jaar anonimiseren we de vergelijking. Daarnaast slaan we voor onze eigen analyse en die van leveranciers de vier cijfers van uw postcode op. Ook deze zijn niet tot u te herleiden.

Verwerking

Als u een vergelijking maakt, verpakken we deze gegevens in een reeks getallen en cijfers. Daarmee ontstaat een geanonimiseerde versie van uw vergelijking die niet herleidbaar is naar uw persoon of adres. Energieleveranciers maken van deze gegevens gebruik voor een analyse van het overstapgedrag.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl Homeservices B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24406667, verantwoordelijk.

 

Als u een energiecontract aanvraagt

Op het moment dat u een energiecontract aanvraagt, vul u de gegevens die u bij de vergelijking hebt ingevuld aan met aanvullende persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens tot zeven jaar na uw aanvraag in verband met administratieve verplichtingen. Wij gebruiken deze gegevens om u, na afloop van uw energiecontract, gemakkelijk opnieuw te laten overstappen zonder uw gegevens opnieuw in te vullen.

  • NAW gegevens
  • type huishouden
  • huidige leverancier
  • eventuele verhuizing
  • metertype
  • verbruik
  • aanwezigheid zonnepanelen
  • opwekking stroom
  • aanhef
  • geslacht
  • eigennamen
  • geboortedatum
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • start- en einddatum contract
  • eventueel postadres
  • verblijfsfunctie adres
  • IBAN
  • naam rekeninghouder
  • voorkeur betaalmethode
  • het nummer van uw energie-aansluiting
  • IP-adres

Verwerking

Onze overstapservice houdt in dat u na uw aanvraag niets meer hoeft te doen. Daarom sturen we de gegevens die u tijdens uw vergelijking en uw aanvraag hebt opgegeven door naar uw nieuwe energieleverancier. Check ook altijd het privacy statement van uw nieuwe leverancier op de website van de leverancier.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl Homeservices B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24406667, verantwoordelijk.

Terug naar boven

 

Als u autoverzekeringen vergelijkt

Om een vergelijking van autoverzekeringen op maat aan te bieden, hebben we enkele gegevens van uw nodig. Wij slaan deze gegevens op in uw browser of local storage zodat u ze niet bij ieder bezoek opnieuw hoeft in te vullen. Deze cookie is een jaar geldig. We slaan deze gegevens ook op om eventuele problemen te kunnen achterhalen. Na een jaar anonimiseren we de vergelijking.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34331885, verantwoordelijk.

 

Als u een autoverzekering aanvraagt

Bij het aanvragen van een autoverzekering, zijn er twee opties: u vraagt de autoverzekering direct via onze site aan of we verwijzen u door naar de website van de verzekeraar. In het laatste geval verpakken we de door u ingevoerde gegevens in een cookie. Daarmee kan de verzekeraar zien dat u hen via onze website hebt gevonden. Deze cookie blijft 6 maanden bestaan. Check ook altijd het privacystatement van uw nieuwe verzekeraar op de website van de verzekeraar. In de meeste gevallen sturen we ook uw kenteken, geboortedatum, NAW gegevens, schadevrije jaren en uw gewenste dekking mee, zodat u ze niet opnieuw hoeft in te vullen.

Op het moment dat u een verzekering direct via onze website aanvraagt, vul u de gegevens die u bij de vergelijking hebt ingevuld aan tot onderstaande lijst persoonsgegevens.. Ook vragen we u enkele vragen te beantwoorden die de verzekeraar helpen bij het inschatten van uw risicoprofiel. Wij bewaren deze gegevens tot zeven na uw aanvraag in verband met administratieve verplichtingen.

  • kenteken
  • NAW gegevens
  • schadevrije jaren
  • gereden kilometers per jaar
  • gewenste dekking
  • gewenste aanvullende dekking
  • aanhef
  • geslacht
  • eigennamen
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • IBAN
  • Ingangsdatum verzekering
  • IP-adres

Verwerking

Onze overstapservice houdt in dat u na uw aanvraag niets meer hoeft te doen. Daarom sturen we de gegevens die u tijdens uw vergelijking en uw aanvraag hebt opgegeven door naar uw nieuwe verzekeraar. Check ook altijd het privacystatement van uw nieuwe verzekeraar op de website van de verzekeraar.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34331885, verantwoordelijk.

Terug naar boven

 

Als u zorgverzekeringen vergelijkt

Voor de vergelijking van zorgverzekeringen hebben we uw geslacht, geboortedatum en huidige verzekeraar nodig. Hiermee checken we de beschikbaarheid van verschillende aanbiedingen voor uw situatie. Wij bewaren deze gegevens in de vorm van een cookie gedurende zes maanden, zodat u de gegevens niet steeds opnieuw hoeft in te vullen.

Verwerking

We verpakken uw gegevens in een cookie, zodat de zorgverzekeraar kan zien dat u hen via onze website hebt gevonden. Deze cookie is zes maanden geldig. Check ook altijd het privacystatement van uw nieuwe verzekeraar op de website van de verzekeraar.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34331885, verantwoordelijk.

Terug naar boven

 

Overige bepalingen

E-mail

Op het moment dat u op onze website uw e-mailadres achterlaat, kunnen we u benaderen via e-mail. Als u een product via onze overstapservice aanvraagt, gebruiken we u e-mailadres om u informatie te geven over de door u aangevraagde producten, vragen we u om feedback om onze services te verbeteren en brengen we u op de hoogte als het tijd is om opnieuw over te stappen. Wanneer u uw e-mailadres achterlaat om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief of offertes of overzichten te ontvangen, sturen we u naast de service die u met uw inschrijving aanvraagt, maandelijks een nieuwsbrief met actuele aanbiedingen.

Naast uw e-mailadres voegen wij, indien u deze hebt ingevuld op onze website, uw aanhef, eigennamen, geboortedatum en telefoonnummer toe aan uw profiel. Dit doen we om u op een persoonlijke manier aan te kunnen spreken. Wij bewaren deze gegevens totdat u zich afmeldt. U kunt zich op ieder gewenst moment uitschrijven voor alle e-mailcommunicatie. Dit doet u door op de afmeldlink in een van onze e-mails te klikken. Op dat moment ontvang u geen communicatie meer van ons op het desbetreffende e-mailadres.

Voor de verwerking van deze gegevens is Overstappen.nl B.V., gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34331885, verantwoordelijk.

Social Media

Op onze site zijn social media buttons opgenomen. Op het moment dat u gebruik maakt van de social media diensten worden er ook gegevens doorgegeven aan de social media diensten. De beheerders van deze diensten verzamelen dan uw persoonsgegevens. Wij hebben hier geen invloed op. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze social media diensten te lezen voordat u van deze diensten gebruik gaat maken.

Controle betalingsverplichting

De door u gekozen leverancier kan zich binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of u aan de betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de leveringsovereenkomst. Hierbij zullen de gegevens die u invult worden getoetst. Indien de door u gekozen leverancier op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de leveringsovereenkomst niet aan te gaan, is deze gerechtigd gemotiveerd een aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

Beveiliging

Om inzage van persoonsgegevens van de gebruiker door onbevoegden te voorkomen, hebben we verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies. De persoonsgegevens en handelingen van de gebruiker worden beveiligd door het gebruik van geavanceerde technologie en veiligheidssystemen. Alle persoonlijke informatie die de gebruiker beschikbaar stelt aan De Prijsvergelijker wordt verstuurd via SSL (Secure Socket Layer) coderingstechnologie. SSL is een uiterst veilig coderingssysteem dat persoonlijke- en transactiegegevens van de gebruiker beschermt.

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden (waaronder de leveranciers en aanbieders van verzekeringen en energie producten) die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

Inzage en wijzigen van uw gegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming geeft u als gebruiker belangrijke nieuwe rechten om meer controle te krijgen over de verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt ons verzoeken om de gegevens die wij van u hebben in te zien, te wijzigen of volledig te verwijderen. Ook kun u ons vragen de gegevens aan aanbieders van gelijksoortige services door te geven. Stuur daarvoor een mail naar service@deprijsvergelijker.telegraaf.nl of bel ons: 020 – 726 71 01.

Vindt u dat we iets niet goed doen? Met klachten over onze behandeling van uw gegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Terug naar boven