020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Vergoedt de zorgverzekering fysiotherapie?

Of uw zorgverzekeraar fysiotherapie vergoedt hangt af van uw leeftijd, de reden waarom fysiotherapiebehandelingen nodig zijn en of u wel/geen aanvullende zorgverzekering heeft. Hieronder staan de vergoedingen die binnen de basisverzekering vallen.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Bent u jonger dan 18 jaar? In dat geval vergoedt de zorgverzekeraar maximaal 9 behandelingen per jaar. Hebben die behandelingen dan nog niet het beoogde resultaat, dan worden er nogmaals 9 behandelingen vergoed.

Jonger dan 18 jaar met een chronische aandoening

Heeft uw kind (jonger dan 18 jaar) een chronische aandoening, dan worden waarschijnlijk alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering (van één van de ouders) is dan niet nodig. De chronische aandoeningen die voor de vergoeding in aanmerking komen, staan op de chronische lijst fysiotherapie. Een aantal behandelingen wordt slechts voor een bepaalde tijd vergoed.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Bent u ouder dan 18 jaar, dan heeft u in principe geen recht meer op vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen. U kunt hiervoor wel een aanvullende verzekering afsluiten. U heeft dan de keuze tussen een beperkt aantal behandelingen, maar u kunt ook kiezen voor volledige vergoeding voor alle fysiotherapiebehandelingen.

Ouder dan 18 jaar met een chronische aandoening

Verzekerden van 18 jaar en ouder betalen de eerste 20 fysiotherapiebehandelingen zelf, daarna vergoedt de basisverzekering de behandelingen. Het gaat hierbij om behandelingen voor aandoeningen die op de de chronische lijst fysiotherapie staan. U kunt hiervoor ook een aanvullende verzekering afsluiten. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Ouder dan 18 jaar en bekkenfysiotherapie

Heeft u urine-incontinentie? Dan worden de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie binnen de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht u van tevoren al weten meer behandelingen nodig te hebben, dan adviseren wij u een aanvullende verzekering af te sluiten.

Doorverwijzing huisarts

Een verwijsbrief van uw huisarts is tegenwoordig niet meer nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Check wel of uw zorgverzekeraar een contract heeft met de fysiotherapeut van uw keuze. Anders kan het zijn dat u de behandeling niet vergoed krijgt.

Tarieven fysiotherapie

De prijzen van fysiotherapeuten en oefentherapeuten liggen niet vast, dus de tarieven kunnen per therapeut verschillen. Iedere fysiotherapeut is wel verplicht om transparant te zijn over de tarieven.

Het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgeloos overstappen

Via De Prijsvergelijker kunt u alle zorgverzekeringen op prijs en dekking vergelijken. Zo kiest u eenvoudig uit de beste zorgaanbiedingen van ruim 40 zorgverzekeraars. Als u via De Prijsvergelijker een nieuwe zorgverzekering afsluit, zorgen wij voor een zorgeloze overstap.