020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Welke zorgverzekering past bij mij?

Wilt u weten welke zorgverzekering bij u past? Een snel en goed antwoord vindt u door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Wat betaal ik voor een zorgverzekering?

De zorgverzekering die bij u past, is een verzekering die een lage premie heeft én die alle zorg dekt die u denkt nodig te hebben. De dekking van de basisverzekering is voor iedereen gelijk. De maandelijkse premie die u betaalt verschilt echter per verzekeraar. De hoogte van deze premie is voor veel mensen een reden om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Welke zorgverzekering kies ik?

Welke zorgverzekering het beste bij u past, hangt af van uw situatie en wensen. Verwacht u bijvoorbeeld veel zorg nodig te hebben en wilt u een volledig vrije zorgkeuze? Kies dan voor een (duurdere) restitutiepolis, zodat u overal terecht kunt. Kiest u liever voor een goedkope zorgverzekering? Dan is de naturaverzekering wellicht een goede optie. Deze verzekering vergoedt de verzekerde zorg alleen als de zorgverlener een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Verschillende zorgbehoeftes

De zorg die u nodig heeft, is vaak ook afhankelijk van de leeftijd en/of levensfase waarin u zich bevindt. Voor een jong iemand is bijvoorbeeld een vergoeding van een rollator of kunstgebit (meestal) niet aan de orde. Voor een jong stel is een aanvullende zorgverzekering met extra kraamzorg wellicht aantrekkelijk. En iemand die veel sport heeft misschien weer behoefte aan bijvoorbeeld blessureconsulten.

Verschillende pakketten voor verschillende levensfasen

Zorgverzekeraars houden rekening met de verschillende zorgbehoeftes van verzekerden. Daarom bieden ze naast de reguliere aanvullende zorgverzekeringen, ook speciale aanvullende pakketten aan voor bepaalde groepen verzekerden:

  • Jongeren/studenten

Deze aanvullende zorgpakketten zijn scherp geprijsd en vergoeden vaak: reizigersvaccinaties, acne-behandeling, gratis anticonceptie of condooms, gratis reisverzekering en uitgebreide dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen. Meer informatie vindt u op onze zorgverzekering studentenpagina.

  • Gezinnen

Zorgverzekeraar Kiemer richt zich volledig op gezinnen, maar ook de meeste andere zorgverzekeraars hebben speciale aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen. Deze bieden vaak een uitgebreide dekking voor: luxe kraamzorg, kinderopvang, hulp in huis bij ziekenhuisopname en orthodontie.

  • 50-plussers

Veel zorgverzekeraars hebben een speciale aanvullende zorgverzekering voor 50-plussers. De dekking hiervan is afgestemd op de zorgbehoeftes van deze doelgroep. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is er extra dekking voor: preventief diagnostisch onderzoek, hoortoestellen, mantelzorg, griepvaccinatie en extra fysiotherapie.

  • Singles en stellen

Een aantal verzekeraars, zoals Agis en Zorg en Zekerheid, geven singles en stellen een premiekorting op de basisverzekering.

  • Pro Life

Christelijkezorg staat centraal bij Pro Life. Deze zorgverzekering zorgt voor professionele zorg met aandacht voor het Christelijke geloof.

  • Sporters

Sommige zorgverzekeraars, zoals het Zilveren Kruis, bieden een Sport- en Fitpakket aan. Deze is af te sluiten bovenop de aanvullende zorgverzekeringen. Dit pakket biedt onder andere blessureconsulten en een ruime vergoeding van sporthulpmiddelen.

Een aanvullende zorgverzekering die speciaal gericht is op uw levensfase kan aantrekkelijk zijn. Mocht u de dekkingen te uitgebreid of te specifiek vinden, dan kunt u de reguliere basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken op basis van uw budget en wensen.

Weegt de vergoeding op tegen de premie?

Maakt u regelmatig gebruik van alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie? Wilt u dat de behandelingen van de diëtist goed gedekt zijn? U kunt natuurlijk overstappen naar de zorgverzekering die op deze gebieden de meest uitgebreide dekking aanbieden, maar check wel of de vergoeding opweegt tegen de premie.