020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Energieprijzen stijgen, dus ga voor een vast contract

Door Edwin

Vanaf 1 juli stijgen de energieprijzen. En dit gaat u merken in uw portemonnee. Deze stijging heeft verschillende oorzaken. De Prijsvergelijker legt uit waarom en geeft advies wat u zou moeten doen.

De variabele tarieven wijzigen elk half jaar, op 1 januari en op 1 juli. Vraag en aanbod van gas en elektriciteit bepalen de hoogte van de variabele tarieven. Doordat nu, na 2 lockdown periodes, zo goed alles weer open is, gaat de vraag naar energie omhoog. Daarnaast neemt de vraag naar elektriciteit toe door verduurzaming en het streven om gasverbruik te verminderen. Hierdoor stijgen vanaf 1 juli 2021 de variabele tarieven met 25 procent t.o.v. januari 2021.

Vast contract voordeliger
De energierekening van een Nederlands huishouden gaat met gemiddeld 107 euro omhoog ten opzichte van het afgelopen jaar. Loopt uw vaste contract binnenkort af? Dan wordt deze automatisch omgezet naar een variabel tarief. In dit geval adviseert De Prijsvergelijker om over te stappen naar een vast contract. U kunt meer besparen met een vast contract, omdat het verschil in prijs tussen variabele- en vaste contracten groter wordt. (bron: CBS)

Lees meer over het verschil tussen een variabel en vast contract

Welkomstkorting
Het loont om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Hiermee komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en bent u verzekert van scherpe tarieven. Zet uw contract niet te lang vast, zodat u ieder jaar de keuze hebt om voor de voordeligste aanbieder te kiezen. En daarbij profiteert u elk jaar van een welkomstkorting die de leveranciers aanbieden. Deze korting varieert tussen de 100 en 300 euro.

Overstappen van energieleverancier
Controleer als eerste de einddatum van uw huidige energiecontract. Als uw contract al afgelopen is of binnen twee maanden vanaf nu afloopt, kunt u overstappen. In dit artikel leggen wij uitgebreid uit hoe overstappen van energieleverancier werkt.

Waarom De Prijsvergelijker
Door een energiecontract met vast tarieven te kiezen bespaart u op u dus op uw energiekosten. In een paar eenvoudige stappen bent u binnen 5 minuten overgestapt en heeft u dit jaar 300 euro extra in uw portemonnee.
• Via onze vergelijker kiest u de beste deal uit meer dan 40 aanbieders en wij regelen de rest.
• Onze experts geven antwoord op al uw vragen over uw nieuwe energiecontract
• Meer weten? Neem contact met ons op via e-mail via info@deprijsvergelijker.telegraaf.nl of telefonisch via 020-726 7101