020 - 726 71 01 Nu open tot: 17:30

Hoe werkt het terugleveren van groene stroom?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Niet alleen duurzaam, maar het overschot aan opgewekte groene energie kunt u zelfs terugleveren aan uw energieleverancier. Hiervoor ontvangt u een vergoeding. Ook groene stroom terugleveren? Neem dan contact op met zowel uw leverancier als de netbeheerder.

Speciale meter

Wilt u energie terugleveren, dan heeft u een elektriciteitsmeter met terugleverregistratie nodig. Heeft u de meter nog niet, bestel deze dan bij uw netbeheerder. De meter registreert naast uw elektriciteitsverbruik ook de teruggeleverde stroom.

Besparen op uw energiekosten

Als u energie teruglevert aan uw leverancier, dan bespaart u vaak energiekosten. Uw energieleverancier hoeft immers ook minder elektriciteit te leveren. Bovendien ontvangt u hiervoor een vergoeding.

Vergoeding terugleveren van groene stroom

Geeft u jaarlijks meer energie terug dan dat u verbruikt? Dan krijgt u een vergoeding voor de geleverde energie. Informeer bij uw energieleverancier hoe hoog deze vergoeding is. De Autoriteit Consument & Markt houdt toezicht op de terugleververgoeding en beoordeelt of deze voldoet aan de eisen.

Energiedeals vergelijken

De Prijsvergelijker vergelijkt voor u de beste aanbiedingen van alle energieleveranciers. U kiest eenvoudig de energie die het beste past bij uw situatie en uw portemonnee. Stap over en bespaar vele euro’s!